lunes, 5 de noviembre de 2012

Taller de cociña: os croissants

No taller de cociña francesa,  fixemos uns croissants que saíron estupendamente, gracias ás mans dos nosos pequen@ cociñeir@s. Aquí explicamos, paso a paso, todo o proceso:

1º-Lavamos as mans antes de poñernos ao traballo:


  2º-Revisamos que teñamos todo o que necesitamos: masa de hoxaldre,chocolate branco e negro especial para postres,un rolo, un molde para os croissants, un ovo, un pincel, papel vexetal...e por suposto: o forno!!!


3º- Colocamos a masa de hoxaldre no molde dos croissants e a estiramos co rolo, para ir marcando cada trianguliño...





4º-Colocamos o trozo de chocolate no triángulo e o enrolamos facendo a forma do croissant:


 5º-Batemos o ovo:



6º-Pintamos os croissants co ovo:




E xa están listos para meter no forno!!!!


  Esperamos 10 - 15 minutos...


E....voilá!!!!! 


A primeira fornada lista!!! E a verdade e que teñen moi boa pinta... 



Pois ata aquí o noso taller de cociña!!!
Esperamos  que o pasásedes tan ben coma nós e vos animedes a facelo na vosa casa.
Un saúdo e ata pronto!!  

2 comentarios:

  1. Parece que tedes moi boas maneiras de cociñeir@s. Eses croisants teñen unha pinta bárbara!!! Gardaríades algún...Bicos a tod@s!

    ResponderEliminar
  2. ola circuliños! Grazas por ensinarnos a recita dos croissants, mañá ímolos facer en Silvoso. Unha aperta dos silvosiños.

    ResponderEliminar